Free Web Hosting Provider - Web Hosting - E-commerce - High Speed Internet - Free Web Page
Search the Web

 

 

 

 

Предавање поместено за НОЕМВРИ 2014, ново предавање од областа на здравјето со производите на АкваСорс.

 

Во најскоро време ќе биде објавена темата и регистрацијата наскоро ќе биде овозможена на соодветен линк

Пријавување за АкваСорс презентации и предавања

 

Здравje без антибиотици


(Напишано од д-р Петар Наjденов)

Антибиотиците се едно од големите откритија на медицината и во некои случаи можат да го спасат животот. Но многу често нивната употреба не е оправдана. Повеќето инфекции од кои боледуваме (особено во текот на зимата), се предизвикуваат од вируси, а за нивно отстранување антибиотиците се немоќни.

Ако се примаат премногу често, антибиотиците можат да доведат до многу и различни проблеми со здравјето. Можат да го оштетат црниот дроб (најразлични проблеми), дигестивниот тракт (дисбактериоза, кандидоза), уринарниот систем (бубрежна инсуфициенција), содавањето крв (анемија).. нервниот систем (глувост), имуниот систем ( алергии),..

Во детската возраст антибиотиците са најнепожелни и треба да се избегнуваат, затоа што пречат на растот и правилното развивање на организмот. Децата кои често примаат антибиотици, не можат да го достигнат својот генетски потенцијал. Детскиот организам се интоксицира и квалитетот на животот им се влошува.

Имуниoт систем има потреба од добра кондиција и потхранување за да функционира подобро. Ако се создадат поволни услови, организмот може сам да се избори со инфекциите и по секое успешно поминато заболување станува се поздрав.

За да го зајакнеме имунитетот, треба:
1. Да знаеме што е нужно да направиме;
2. Да го направиме тоа, што е нужно!

Без антибиотици – но како?
Неопходни се неколку услови, за да можеме да ги совладаме повеќето инфекции:

Активирање на имуниoт систем:
кога се заразуваме со вируси, тие ни ги напаѓаат клетките и ако не произведуваме доволно антитела, нема да можеме да ги уништиме. Работата на имуниот систем можеме да ја подобриме со микроалгите.

Готов имунитет:
колострумот од крави е извор на готови антитела против 20 најчести микроби-предизвикувачи на болести; покрај тоа, колострумот содржи и растежни фактори, што ги регенерираат ткивата. Тој ни помага да се избориме со повеќето инфекции.

Здрави бариери пред микробите:
слузокожата на дишниот, дигестивниот и уринарниот систем има потреба од ЕМК (есенцијални масни киселини), за да се обнови брзо и да не заштити од микробите.

Пробиотици:
претставуваат корисни бактерии кои ја заштитуваат слузокожата од штетните микроби. Ако пробиотиците се оштетат (на пример од антибиотици и други лекарства), стануваме поподложни на инфекции. Затоа треба да ги примаме периодично.

Заштитете се себеси и своите деца!
Здравјето на Вашето семејство зависи од Вас!

 

Природни производи за убавина и здравје

 

 

Денес, во светот јакне еколошката свест, така што имаме можности за избор кој влијае врз нашата здравствена состојба и врз квалитетот на нашиот живот. Но, се чини дека многу работи кои негативно влијаат врз нашето здравје не се под наша контрола.

Храната наменета за продажба, брзиот начин на живот и исцрпената почва можат да го отежнат хранењето со совршено избалансирана храна, која нè снабдува со оптималните количини на сите неопходни хранливи состојки. Имено, на храната што ја примаме не само што и недостасуваат хранливи состојки, или тие се во мала количина, туку, докажано е дека и адитивите во храната се опасни по здравјето. Затоа, загадувањето и другите еколошки проблеми предизвикуваат нашиот организам да има зголемена потреба од хранливи состојки.

Земањето хранливи додатоци е само еден од начините преку кои ќе бидете сигурни дека сте примиле хранливи состојки, со што ќе го одржувате и ќе го штитите своето здравје. Постојат практични решенија како Вие и Вашето семејство секојдневно ќе си обезбедувате хранливи состојки, за да ги одржувате здравјето и благосостојбата.

Нашата заложба за создавање природни производи со висок квалитет, специјално направени да ги поддржат организмот и неговите витални функции, е очигледна во сè што превземаме.

Ние тежнееме кон чистота и во производот и во процесот. Користиме Trufil капсули кои содржат 100% активни состојки. Не се користат никакви полначи или поврзувачи. Нашите производи се одобрени од The Vegan Society. Употребуваме единствено природно произведен CoQ10 - не синтетички.

Нашата модро-зелена алга од Горното Кламатско Езеро, Орегон, САД, е најкомплетната и био-употреблива храна на планетата од најчистото, најнезагаденото езеро во светот. За разлика од другите кои ги замрзнуваат алгите, ние користиме патентиран процес на сушење кој овозможува максимално да се сочуваат хранливите вредности на нашата алга.

Ние, во AquaSource, интензивно сме насочени кон природните решенија за здравјето, личната одговорност и можностите. Нашите производи дејствуваат во хармонија со Вашето тело, поддржувајќи го неговиот природен процес и неговата одбрана.

Ние ја цениме Вашата доверба, со тоа што продолжуваме да создаваме производи со врвен квалитет за да ги одржиме и унапредиме здравјето и виталноста, да се справиме со тежината и да ја промовираме убавината, што е можно поприродно. 


 


повеќе...

 

Пријавување за АкваСорс презентации и предавања

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------


Ако сакате да добивате покани за нашите предавања оставете ги Вашите контакт податоци на  E-mail: predavanje.zdravje@gmail.com

 

Име и презиме_________________________
Емаил адреса:_________________________

 

 

Официјален ценовник на AquaSource производите
Cenovnik_AquaSource Од мај 2013


Доколку не сте член / дистрибутер на Аква Сорс, секогаш во контакт со АкваСорс дистрибутивниот центар за да купите производ или да се зачлените, ве молам повикајте се на моето целосно име и АкваСорс дистрибутерски број.
Светлана Стајиќ, АкваСорс независен дистрибутер со
дистрибутерски број 55000554Пополнете ги податоците за нов дистрибутер и испратете ги на
E-mail:  akvasors_algi@yahoo.com и ќе добиете упатство за уплата.

 

Oдберете производи по Ваш избор и веднаш купете ги со 30 % попуст.

 

 

Kупувајте ги производите со 30% попуст

ЗАЧЛЕНЕТЕ СЕ
Испратете ги потребните податоци на:
E-mail:  akvasors_algi@yahoo.com

со назнака „Зачленување во АкваСорс“

Како дознавте за нас:

Име и презиме:

Улица и број:

Поштенски број и место:

Дата на раѓање:

Фиксен телефон:

Мобилен телефон со назнака за мобилна мрежа:

Алтернат. мобилен со назнака за мобилна мрежа:

Занимање:

Приватен Е-маил:

Алтернативен приватен Е-маил:

со назнака „Зачленување во АкваСорс“

 

Аква Сорс консултант за здравје, убавина и маркетинг

 

Светлана Стајиќ
Аква Сорс независен дистрибутер

дистрибутерски број 55000554
AquaSource консултант за здравје, убавина и маркетинг
Контакт
моб: 070 918 415, 075 522 181, 078 610 785
E-mail: akvasors_algi@yahoo.com
Skype: zdravje_ubavina
  
Контактирајте ме и закажете средба со мене

 

Kупувајте ги производите со 30% попуст

ЗАЧЛЕНЕТЕ СЕ
Испратете ги потребните податоци на:
E-mail: 
akvasors_algi@yahoo.com

                                       повеќе.........
 

Здравје и убавина

 


 

Септември 2014

Здравје Убавина Успех
бр.24, септември 2014

 

 

 


facebook.com/aquasource.algi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Online korisnici                                                                           

 

 

You can submit site to improve your site ranking We have joined under Nutrients Directory  

 

    Обнова направена на 29.10.2014